Tudom-tudom, nem egy nehéz recept, de gondoltam elhozom Nektek a tojásos nokedli receptjét, ugyanis ezt készítettem ma ebédre. Szeretném megemlíteni, hogy általában nem mérlegezek, de most a bejegyzés kedvéért igyekeztem pontos adagokat hozni. Lássuk is a hozzávalókat.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
4-5 tojás
víz
só
olaj
A lisztet és 1 db tojást egy tálba tesszük és elkeverjük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy egy kicsit tömörebb masszát kapjunk. Egy nagy fazékba felforralunk vizet, teszünk hozzá egy pici sót és néhány csepp olajat. Egy nokedliszaggató segítségével a vízbe szaggatjuk a nokedlimasszát. Miután kiszaggattuk az egész adagot, előveszünk egy serpenyőt. Felverjük a maradék 3-4 tojást (ez attól függően változik, ki mennyire szereti tojásosan). A serpenyőben felhevítünk egy kicsi olajat, majd ráöntjük a nokedlit. Ha jól átforrósodott mindenhol, a felvert tojásokat ráöntjük és gyorsan elkeverjük. Ha a tojás elkészült, akkor készen is vagyunk.
Én készítettem mellé fejes salátát is, mert szerintem a tojásos nokedli úgy az igazi. Úgy gondoltam ezt is leírom, hátha valaki szintén szeretné elkészíteni. Körülbelül 2 bögre vizet felforralunk és egy nagy tálba öntjük. A vízhez teszünk 3 evőkanál cukrot, 2 evőkanál ecetet és ízlés szerint egy pici sót és borsot. Ezután teszünk hozzá még egy pici hideg vizet és megvárjuk, míg a lé kihűl. A fejes salátát leveleire szedjük, majd alaposan megmossuk. Ha kihűlt a lé, hozzáadjuk a salátaleveleket és állni hagyjuk.
Hozzávalók:
víz
2 ek ecet
3 ek cukor
só, bors
0 Megjegyzések